Obrazac za odustanak od kupovine

Potrošač ima pravo da u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini proizvoda na daljinu, bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor. Jednostranim raskidom potrošač se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe. 

U slučaju odustaka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena robe biće vraćena potrošaču nakon što roba bude vraćena u sedište trgovca odakle je potrošaču i poslata. 

Trgovac ima pravo da uskrati vraćanje cene ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju, zbog toga što je potrošač robom neadekvatno ili nepravilno rukovao. Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakavanju. 

Troškove vraćanja robe i novca snosi potrošač, sem u slučajevima kada potrošač dobije neispravan ili pogrešan artikal. 

Podaci koje date u ovom obrascu služe za evidentiranje izmena u prometu robe i kompanija “CP Distribution” doo Novi Sad ih neće upotrebljavati u druge svrhe. 

Ukoliko se potrošač odluči na zamenu za drugi proizvod, ovo pravo može ostvariti u skladu sa uslovima kupovine istaknutim na internet stranici kompanije “CP Distribution” doo Novi Sad.